Аналіз причин зниження активності юросіб після впровадження другого етапу ринку землі

14 янв, 13:55

Аналіз причин зниження активності юросіб після впровадження другого етапу ринку землі

У квітні минулого року Україна відзначила історичну подію - введення другого етапу ринку землі, відкривши шлях для юросіб на придбання та обіг земельних ділянок. Проте, попри цей крок до розвитку аграрного сектору, спостерігається значний спад активності соціоекономічних суб'єктів. Давайте розглянемо основні причини цієї нульової активності.

На перше місце слід поставити невизначеність правового положення. Неспокій серед бізнес-спільноти виник внаслідок непереконливого регулювання в сфері земельних відносин, що стало стримуючим фактором для інвестицій та участі юросіб в ринкових процесах.

Друга причина полягає в економічних труднощах, які виникли внаслідок глобальних економічних тенденцій та впливу пандемії COVID-19. Нестабільність фінансово-економічної ситуації зумовила обережний підхід підприємців до нововведень, зокрема, до участі в земельних торгах.

Третім фактором варто відзначити нестачу інформації. Багато юросіб не мають достатньої інформації про переваги та ризики участі в ринку землі, що призводить до відсутності інтересу та пасивності.

Додатковим аспектом є нестабільність земельних цін, що стає перешкодою для формування чітких стратегій розвитку. Надмірна коливаність ринку призводить до того, що багато підприємств відмовляються від ризикованих інвестицій у землю.

Помітною проблемою є також недостатня підтримка держави. Відсутність ефективних стимулів та гарантій з боку уряду складається на відчуття невизначеності, що, в свою чергу, тормозить активність підприємців.

Загалом, для того щоб підняти активність юросіб на ринку землі, необхідно вирішити правові, економічні та інформаційні проблеми, а також забезпечити стабільність та підтримку з боку держави.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/338686.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM