Вчені розробили метод виготовлення сиру та вершків з мікробного білка

08 июн, 12:06

Компанія Changing Bio представила нові дріжджові вершки та сир на основі мікробного білка. Ці продукти ідентичні молочним за смаком і текстурою, але не містять інгредієнтів тваринного походження. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Новий продукт – це мікробна ферментація іншого роду. Потенціал мікроорганізмів у виробництві білка неймовірний, вважають вчені Китаю.

«Від вирощування корови потрібно щонайменше три-чотири роки, щоб отримати молоко або яловичину, але весь процес виробництва високоякісного білка за допомогою мікробної ферментації займає лише десятки годин.

Немає потреби у великих луках і пасовищах. Лише один реакційний резервуар може виробляти 400 тонн білка на рік, що може задовольнити потреби білка 5000-10 000 людей», – розповів Greenqueen Луо Бінь, голова спеціального комітету синтетичної біології Шанхайської асоціації біомедичної промисловості та засновник і генеральний директор Changing Bio.

Очікується, що мікробний білок стане важливим джерелом білка поряд з тваринним і рослинним білком, який називають «третім полюсом».

Виробництво мікробного білка та процеси виробництва зменшують землекористування на 99%, викиди парникових газів на 94% та споживання води на 99% у порівнянні з традиційними джерелами тваринного та більшості рослинних білків. Мікробний білок не містить гормонів, антибіотиків, алергенів або хімічних пестицидів.

Перша лінія з виробництва мікробного білка починає роботу вже цього року.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/336749.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM