Для українських вантажів запрацював новий залізничний перехід на кордоні з Молдовою

07 апр, 16:02

Розпочато роботу залізничного прикордонного переходу між Україною та Молдовою «Березине–Басарабяска». Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов у Facebook, пише agronews.ua.

«Інформуємо про початок функціонування додаткового прикордонного переходу між Україною та Молдовою — Березине-Басарабяска (Серпневе-1-Басарабяска). З 25 березня є можливість транспортувати експортні/транзитні вантажі в напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешти за значно коротшим маршрутом», — написав він.

При цьому Валерій Ткачов уточнив, що зазначений маршрут є альтернативою транзитним маршрутам через прикордонні переходи з Молдовою — Сокиряни-Окниця та Могилів-Подільский — Велчинець.

За словами представника Укрзалізниці, новий маршрут дозволить, зокрема:

збільшити обсяги перевезення експортних/транзитних вантажів в напрямку портів Рені, Галац, Джурджулешти (до 4-10 млн тонн на рік);
значно скоротити термін доставки експортних вантажів до вказаних портів (на 4-6 діб);
суттєво знизити загальну вартість транспортування експортних вантажів до портів, яке, за підрахунками, складе від $10 до $35 на тонну (в залежності від вантажу та маршруту).

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/335984.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM