Частка курей української селекції становить 30%

22 мар, 18:05

Щорічно фермерські та присадибні господарства України утримують близько 150 млн голів курчат-бройлерів, 90 млн курей, по 5 млн гусей та качок, а також 1,5 млн індиків. З них птиця вітчизняної селекції становить: курей — 30-40%, гусей — 80%, качок — 10%, індиків — 70%. Про це AgroPortal.ua розповів директор Державної дослідної станції птахівництва НААН України Олег Катеринич, пише agronews.ua.

Кількість курей, які мають походження від птиці української селекції, знаходиться на рівні 25-30 млн голів. У середньому за рік від такої кількості курей отримують близько 3,0-3,6 млрд шт. яєць, або близько 42-48% від загальної кількості харчових яєць, які виробляються господарствами населення, та 20-25% від загальної кількості харчових яєць в Україні (близько 15,0 млрд шт.).

Щодо загального виробництва м’яса птиці, завдяки українським генетичним ресурсам щорічно населенням виробляється близько 75,0 тис. т м’яса дорослих курей, 19,0 тис. т м’яса гусей, 7,0 тис. т м’яса індиків та 3,0 тис. т м’яса качок.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/335794.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM