
20 мар, 14:04
.jpeg)
Позитивна динаміка цін на ринку живця триває: як і тижнем раніше, середня ціна закупівлі свиней забійних кондицій зросла на 4,3%. Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.
«Другий тиждень поспіль для операторів вітчизняного ринку живця завершився підвищенням цін на 3 грн/кг у середньому. Так, більшість товарних партій на цей тиждень реалізували по 73-75 грн/кг. Водночас регіональна розбіжність цін цього тижня дещо виразніша: ціни на заході тяжіють до нижньої позначки діапазону, тоді як у центрі та на сході епізодично зустрічаються цінові пропозиції вище згаданої максимальної. Середньозважена ринкова позначка зупинилася на рівні 73,5 грн/кг», — зазначають експерти.
Постачальники свинини констатують високу активність заготівельників у дні торгів і готовність до цінового компромісу, щоб гарантувати достатні обсяги закупівлі.
«Представники м’ясопереробки подекуди відзначають послаблення кінцевої реалізації та посилення тиску на ціни охолодженої свинини через підвищення конкуренції. Так, у зв’язку з останнім зміна цін на охолоджені свинячі півтуші дещо відстає від коливань закупівельних цін. Водночас виробники свинини цього тижня не спостерігають збоїв у графіках закупівель, тож реалізація живця відбувається без переносів та/чи відмов від попередньо замовлених партій», — додають в асоціації.
Інф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/335764.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM