Озвучено, що виробляли аграрії найбільше у областях, де були або тривають бойові дії

22 фев, 11:01

Презентовано структуру агарного виробництва в областях, які найбільше постраждали від війни з росією за рік. Про це свідчить аналітичні дані, презентовані у щорічному інфографічному довіднику «Агробізнес України під час війни», пише agronews.ua.

Тож, структура регіонального агровиробництва виглядає так:

Київська – яйця, вівці, кози.
Чернігівська – кукурудза, ВРХ, зернові та зернобобові.
Сумська – кукурудза, ВРХ, соняшник.
Харківська – соняшник, пшениця, ВРХ, овочі.
Луганська – соняшник, пшениця.
Донецька – свині, мед.
Запорізька – кози, вівці, соняшник, ячмінь і пшениця.
Херсонська – овочі, ячмінь, ріпак, соя.
Миколаївська – ячмінь, мед, виноград,  соняшник.
 
На 27% зменшилися посівні площі  у 2022 році у порівнні з 2021 роком.

Загалом у п’яти найбільш постраждалих від війни областях вироблялося і вирощувалося:

35% овець та кіз
32% пшениці
29 % соняшнику
26% ячменю
25% овочів
23% меду

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/335389.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM