
10 фев, 11:07
.jpeg)
Станом на початок лютого в Україні завершився сезон цукроваріння. Найдовше працювали заводи на Львівщині. Про це йдеться у повідомленні Львівської ОВА, пише agronews.ua.
Як зазначається, впродовж сезону переробили майже 1,1 млн т цукрових буряків, з яких виробили 158,5 тис. т цукру. Це на 19,5% більше від показників попереднього сезону.
«Останні 5 років ми спостерігали переважно зростаючий тренд у виробництві цукру в регіоні, це сприяє нарощуванню виробничих площ під цукровим буряком в місцевих господарствах. У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряку. Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні», — наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман.
Впродовж останніх 5 років у Львівській області збір цукрового буряка збільшився на 38%, виробництво цукру зросло на 46,6%. Основну частину львівського цукру реалізовують на внутрішньому ринку, експортують приблизно 20% від загального виробництва і переважно в країни ЄС.
За даними оперативного моніторингу господарства області у 2023 році планують посіяти 13,7 тис. га цукрового буряка.
Інф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/335311.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM