Як заробити на пожнивних рештках кукурудзи — поради експертів

04 фев, 12:13

Як заробити на пожнивних рештках кукурудзи — поради експертів

Україна має ресурси для виробництва біогазу без скорочення тваринництва. Підприємство, що має ферму з поголів’ям в 1000 ВРХ може забезпечити сировиною біогазовий завод потужністю в 1 МВт. Про це розповіли експерти компанії «Пьотінгер Україна» у матеріалі «Як перетворити кукурудзяну солому на гроші» на Latifundist.com.

Так, інвестиції у виробництво будуть на рівні €4-5 млн. Система доочистки біогазу в біометан буде коштувати додатково €1 млн. За якісної сировини та ефективної експлуатації період окупності може сягати 8-10 років. На практиці господарства, що не мають досвіду, отримують повну окупність інвестицій за 10-15 років.

З чого виробляти? Станом на 2021 рік джерелами клітковини на виробництво біогазу в ЄС є:

«Актуальні обрахунки говорять про економічну недоцільність використання трав’яних та кукурудзяних силосів на виробництво біогазу. Після відміни дотацій 2016 року ці силоси вигідніше використовувати на потреби тваринництва. Натомість зростає частка пожнивних решток кукурудзи та силосу з покривних культур», — зазначили експерти.

Як зазначається у матеріалі, найбільший виробник біогазу в Австрії — компанія BioG — 67% клітковини для виробництва бере з пожнивних решток кукурудзи. Використовує для цього техніку Pöttinger.

Чому саме пожнивні рештки кукурудзи? Це сировина з практично такою ж самою ефективністю для виробництва біогазу, що й кукурудзяний силос, але набагато дешевше:

https://ukragroconsult.com/


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/335207.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM