Минулого року Україна відкрила 12 нових ринків для експорту продукції тваринництва

31 янв, 10:43

Минулого року Україна відкрила 12 нових ринків для експорту продукції тваринництва

У минулому році Україна відкрила 12 нових ринків для експорту продукції сектору тваринництва та отримала 22 міжнародні ветеринарні сертифікати на експорт продуктів українських агрокомпаній.

Про це повідомляє сайт Кабміну з посиланням на Держпродспоживслужбу.

Зазначається, що було погоджено експорт продукції тваринництва до 12 країн світу, а саме:

За рік збільшилась кількість підприємств-виробників продуктів тваринного походження, що мають право експорту своєї продукції на територію ЄС – до 432, що на 53 більше, ніж було на початок 2022 року. Для порівняння, за 2021 рік таке право отримали 23 підприємства.

У Держпродспоживслужбі наголошують, що позитивна динаміка у збільшенні кількості українських експортерів на європейський ринок є надзвичайно важливою в умовах отриманого Україною статусу країни – кандидата на вступ до ЄС.

“Робота в цьому напрямку буде продовжуватись постійно і, при виконанні вимог угоди про Асоціацію з ЄС в рамках наших зобов’язань щодо вступу до Євросоюзу, ця цифра буде збільшуватись щодня”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Босфорі російська сторона в СКЦ продовжує блокувати реалізацію “Зернового коридору” та штучно збільшувати чергу з суден. Показник виходу суден з портів в рамках “Зернової ініціативи” впав до критично низького.

https://ukragroconsult.com/


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/335166.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM