30 янв, 13:04
Ціни на м’ясо в Україні перейшли до падіння після зростання, пов’язаного з новорічними святами. Тепер українці знову недоїдають цього продукту – за річної норми 90 кг на людину українець з’їдає лише близько 64 кг м’яса. Головна причина такої ситуації – дорожнеча м’яса для пересічного українця. Про це розповів економічний експерт Олег Пендзин, пише agronews.ua.
“Було багато свят, люди закуповувалися м’ясом… Зараз ми повертаємось до нормального життя. І це нормальне життя у нас з вами є економним”, – пояснив Пендзин.
Він додав, що і до повномасштабної війни українці споживали менше м’яса, ніж потрібно (близько 67-68 кг на особу на рік). Проте останній рік ситуація погіршилася, т.к. реальні доходи населення скоротилися приблизно на чверть.
“Зараз їмо на рівні 64 кг. У середньому ми зменшили загальний обсяг споживання м’яса, і це об’єктивна річ, тому що воно дороге”, – зазначив експерт.
Прагнення економити позначається як на загальній кількості споживаного м’яса, а й у популярності тих чи інших його видів. Наприклад, 55-56% м’ясного раціону українця складає курятина, тому що вона найдешевша. А от споживання яловичини не перевищує 18%, при тому, що в Європі цей показник – близько 50%.
Таким чином, нинішнє невелике зниження цін на м’ясо пов’язане із припиненням святкового ажіотажу, резюмував економіст. При цьому українці активно повертають до свого раціону овочі, від чого останні дорожчатимуть.
Інф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/335136.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM