Через погодні умови та блекаути третина української кукурудзи залишається в полях — Bloomberg

19 дек, 14:50

Через погодні умови та блекаути третина української кукурудзи залишається в полях — Bloomberg

Третина врожаю кукурудзи в Україні залишається в полях, що створює додаткове навантаження на життєво важливий сільськогосподарський сектор країни, пише Bloomberg.

Відзначається, що аграрії зіткнулися з низкою перешкод:

Повідомляється, що аграрії ще можуть зібрати збіжжя до весни, хоча перспективи його якості та кількості зменшуються.

Аналітики WASDE знизили прогноз врожаю кукурудзи в Україні до 27 млн т, що на 4,5 млн т нижче. Причина — постійні дощі в трьох ключових областях. Прогноз ООН — 24 млн т.

Жнива просуваються «рекордно повільно», повідомляє «УкрАгроКонсалт». За даними уряду, станом на 13 грудня 34% кукурудзи залишаються незібраними.

«‎В минулі сезони фермери залишали кукурудзу зимувати. Більше снігу та злив протягом наступних двох тижнів можуть затримати польові роботи до 2023 року»‎, — пише видання.

Уточнюється, що дощова погода призвела до необхідності просушування зерна перед його належним зберіганням. сказала економіст FAO (Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН) Моніка Тотова.

«‎Це ускладнилося і стало ще дорожчим, оскільки російські атаки на українську інфраструктуру спровокували відключення електроенергії по всій країні, що ускладнило стабільну роботу сільськогосподарських об’єктів», — сказала вона.

Додається, що уповільнення збору врожаю кукурудзи підриває ключове джерело доходу для сільськогосподарської галузі України, яка вже зазнала збитків від війни на суму понад $4 млрд.

https://latifundist.com/


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/334705.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM