
06 окт, 16:05
.jpeg)
За рік житній хліб в Україні може стати дефіцитом, так саме як перлова та ячна крупа. Такий висновок можна зробити з виступу генерального директора HarvEast Holding Дмитра Скорнякова під час онлайн-зустрічі в Центрі соціально-економічних досліджень CASE Україна, передає «ПроАгро Груп».
За його словами, вирощування жита і ячменю стало для вітчизняних аграріїв нерентабельним. Через подорожчання усіх складових технологічного процесу, а також через розрив логістичних ланцюжків виробництво цих двох зернових культур значно зросло в ціні. При цьому фермери не мають змоги продати вирощене хоча би з мінімальним прибутком. А за реальну ціну зараз ніхто це зерно не купить.
«Такі культури як ячмінь, жито виробляти взагалі немає ніякого сенсу. Ячмінь йшов у Китай, але зараз його неможливо туди відправити. Та ще й внутрішня ціна на нього така, що ти маєш збирати 10 тонн з гектару, щоб вийти в нуль. Це майже неможливо. Тому гадаю, що в цьому сезоні ці культури не буде сіяти ніхто», – зазначив Скорняков.
Отже якщо держава не простимулює виробництво жита й ячменю бодай для продовольчих потреб населення, як цього року було з гречкою, то вже наступного ці культури прийдеться або імпортувати, або скорочувати споживання.
Інф. proagro.com.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/333831.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM