04 окт, 12:02
Кишківник — життєво важливий орган, який виконує багато корисних функцій, зокрема він є першою лінією оборони імунітету. Тому його потрібно берегти. Для цього важливо переглянути свій раціон та виключити з нього кілька напоїв, здатних “зруйнувати” його здоров’я. Про це повідомляє health.comments.ua, пише agronews.ua.
Дослідники з’ясували, що порушити роботу кишківника можуть штучні підсолоджувачі, такі як аспартам, сахарин та сукралоза. Річ у тому, що вони здатні змінювати мікробіом органу, а це негативно впливає на самопочуття людини. Ці підсолоджувачі часто зустрічаються у дієтичних газованих напоях.
Експерти розповіли, що штучні підсолоджувачі — у концентрації, еквівалентній двом банкам дієтичної газованої води, сприяють тому, що два шкідливі типи кишкових бактерій починають прикріплюватися до епітеліальних клітин, які вистилають стінки кишківник, і пошкоджують їх. Потім бактерії можуть проникнути в кровообіг і викликати запальний процес у лімфатичних вузлах та органах.
Інф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/333795.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM