Фермери Херсонщини залишать врожай в полі

05 июл, 18:07

Через окупацію аграрії Сірогозщини (Херсонська обл.) цього року зіштовхнулися з вибором: продати зібраний урожай за безцінь в Крим чи взагалі залишити його в полі. Про це повідомляє nsirogozy.city, пише agronews.ua.

«До початку війни на території Нижньосірогозької громади вели господарську діяльність 117 агроформувань різних форм власності: 98 фермерських господарств, 14 товариств з обмеженою відповідальністю, 5 приватних агропідприємств, а також понад три з половиною тисячі «одноосібників», — йдеться у повідомленні.

Нині кількість підприємств різних форм власності, що господарюють на землі, суттєво зменшилася. За даними Херсонської облдержадміністрації 63% аграріїв Херсонської області вимушено припинили свою діяльність.

«Цьогорічні жнива — це рівняння з трьома невідомими: Скільки зберемо? Як розв’язувати транспортне питання? Кому продавати?», — розповів один із фермерів.

Його колега, який почав господарювати на землі ще в 90-ті роки додає, що новий урожай немає де зберігати й куди вивозити.

«Єдиний шлях збуту продукції — вивезення її до Криму, де працюють російські трейдери», — зазначив аграрій.

Ці форс-мажорні обставити поставили аграріїв Сірогозщини перед вибором: везти врожай в Крим й продавати там за безцінь або навіть не збирати його.

«Залишити урожай в полі ми не можемо, бо доклали чимало зусиль аби його виплекати. Також маємо зобов’язання перед своїми пайщиками. Хоча за таких обставин ми навіть не можемо вийти в нуль та відбити вкладені у врожай кошти», — прокоментував ситуацію з цьогорічними жнивами ще один сірогозький фермер.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332655.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM