Стало відомо, за яких умов аграрії цілком припинять виробництво зерна

04 июл, 15:04

Українські аграрії тримають економічний фронт держави, провели посівну кампанію у надскладних небезпечних умовах, навіть у тих зонах, де тільки закінчувались бої, проводилось розмінування, і одразу після того виїжджали сівалки. Урожай-2022 знаходиться в полях, і Україна має всі можливості й надалі годувати світ. Про це під час прес-конференції «Проблеми експорту агропродукції залізничним транспортом» повідомила віцепрезидент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор компанії «Агро-Регіон» Катерина Рибаченко, пише agronews.ua.

«Евакуація зерна, продукції агросектору — це питання №1. Сьогодні ввесь світ думає, як допомогти прискорити, полегшити, здешевити логістику українського зерна до портів, з яких воно найшвидше потрапить до тих країн, де вже починається голод, де ціни на харчові продукти б’ють усі можливі й неможливі рекорди», — зазначила Катерина Рибаченко.

За її словами, всі розуміють, що якщо не знайти ефективного рішення для евакуації зерна з України, то фермери просто зупиняться, у них не буде можливості продовжувати виробництво через брак ємностей для зберігання та відсутність коштів для наступної посівної кампанії.

«Це розуміє світ, це розуміємо ми, і це, на жаль, розуміє наш ворог. Тож сьогодні закликаємо прийняти відповідальні міри задля гармонізації політичних заяв з реальними справами. Не словом, а ділом потрібно щось робити. Тому що ситуація дійсно критична. Ключову роль тут відіграє держава, «Укрзалізниця», уряд, оскільки саме вони впливають на рух, логістику, швидкість та ціну цієї логістики», — зазначила Катерина Рибаченко.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332606.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM