Кернел в переддефолтному стані — рейтинг Fitch

26 июн, 13:06

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило РДЕ «Кернел» у національній та іноземній валюті до рівня «‎СС»‎ із «‎ССС».

Про це пише Fitch Ratings.

«‎Зниження рейтингів відображає складні операційні умови, з якими «Кернел» зіткнувся з початку російського вторгнення, серйозні перебої в експортній діяльності, потенційне послаблення профілю ліквідності та, наскільки ми розуміємо, компанія подавала запити на відмову від прав, пов'язані із затримкою погашення своїх банківських кредитів»‎, — сказано в повідомленні.

Зазначається, що Fitch також знизило зі значення «‎ССС» до «‎С» рейтинг пріоритетних незабезпечених облігацій «Кернел» на суму $300 млн із погашенням у 2024 році та на $300 млн — із погашенням у 2027 році.

«Рейтинг «‎СС» вказує на ймовірність дефолту в тій чи іншій формі, незважаючи на зусилля керівництва щодо вливання ліквідності шляхом продажу певних активів основному акціонеру. Нездатність отримати згоду кредиторів на затримку платежів, ймовірно, призведе до зниження рейтингу‎»‎, — уточнило агентство.

Організація нагадала, що для зниження операційних ризиків та підвищення ліквідності «Кернел» продав Андрію Веревському 134 тис. га свого земельного банку та пов'язаної з ними інфраструктури та обладнання за $210 млн. За даними Fitch, агрохолдинг у рамках вже отримав $20 млн, а сума, що залишилася, надійде на його рахунки через 90 днів після укладання відповідної угоди.

«Ми вважаємо, що продаж займе час і пов'язаний з певним ризиком виконання, оскільки завершення угоди також залежить від подання документів до реєстраційного офісу, який поступово відновлює роботу після тимчасового закриття через воєнний стан. Ми очікуємо, що виручка буде використана для погашення непогашеної заборгованості чи інвестицій‎»,‎ — уточнило рейтингове агентство.

Відзначається, що за даними Fitch, у березні 2022 року на балансі компанії знаходилося $372 млн грошових коштів, які компанія мала намір використовувати для ведення сільськогосподарських операцій.

Додається, що з урахуванням надходжень $210 млн від продажу активів, цих коштів достатньо для покриття купонної виплати за пріоритетними незабезпеченими облігаціями на суму $40 млн з терміном погашення у жовтні 2022 року та продовженням господарської діяльності цього року.

Інф. latifundist.com


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332514.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM