Вартість експорту зерна з України зросла в 4 рази

27 май, 17:07

Єдиний доцільний шлях експортування продукції з України — морські порти, інші шляхи, або ж не пристосовані до перевезення у таких кількостях, або є занадто дорогими у питанні логістики. Таку думку висловив Віцепрезидент KSE з економічної освіти, агроексперт Олег Нів’євський, повідомляє Еспресо, пише agronews.ua.

«До війни вивезти, експортувати тонну зерна потрібно було заплатити $30, то зараз це коштує — $120. Своєю чергою, це означає, що виробники недоотримують прибуток. Відтак прибутковість агробізнесу в Україні впаде, навіть не зважаючи на те, що ціни на зерно пробивають стелю, зважаючи на події, які є в нашій країні», — розповів агроексперт.

Він додав, що єдиний варіант, аби все-таки звільнити елеватори та експортувати продукції в інші країни є розблокування українських морських портів. За словами експерта, інші варіанти експортування неможливі, або не доцільні.

«Залізницею можна вивезти зовсім не багато зерна, тим паче є ще багато іншою продукції, яку також потрібно експортувати. Наприклад, за рік в нас перевалювалось близько 150 млн тонн абсолютно різної продукції», — зауважив Олег Нів’євський.

Окрім того, за його словами, експортування автошляхами значно здорожчує логістику перевезення продукції.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332130.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM