Три українські виробники молочки отримали право експорту до ЄС

26 май, 18:03

Про це розповіла заступник голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко, йдеться у повідомленні відомства, повідомляє agroportal.ua, пише agronews.ua.

Вона відмітила, що актуальним питанням для експортерів залишається можливість транзиту через ЄС.

«На сьогодні підприємства мають право транзитом відправляти свою продукцію до третіх країн. Єдиною вимогою для транзиту через ЄС є наявність транзитного сертифіката, який засвідчує відповідність вимогам щодо здоров’я тварин», — констатує вона.

Транзит через ЄС на сьогодні можна здійснювати двома шляхами. Перший — у контейнерах, які опломбовуються та відповідно сертифікуються інспекторами Держпродспоживслужби для третіх країн. Такий шлях транзиту відбувається без перевантаження та доставляється у кінцеві країни з відповідним сертифікатом.

Другий шлях включає процедуру перевантаження. Тут можуть бути проблеми, оскільки сертифікати, видані в Україні для третіх країн після перевантаження, перестають бути дійсними. Наразі ведеться робота з організації перевантажень на складах Польщі. Там планується організувати додаткову сертифікацію, яку будуть здійснювати польські ветеринарні інспектори. У цьому підході є певна проблема — сертифікат перевантаження повинна визнати третя країна.

Ольга Шевченко також повідомила про відкриття нових пунктів пропуску. У напрямку Польщі відкрито додатковий залізничний пункт пропуску. Для Румунії два — залізничний та наземний.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332115.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM