Без українських кормів тваринники світу стрімко зменшуватимуть поголів’я

24 май, 13:08

Корми для тварин у світі подорожчали. Це спровокувало скорочення поголів’я в країнах Близького Сходу, Північної Африки та Азії. Про це розповів економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак у блозі «Не пшеницею єдиною: як відсутність українських кормів вплине на світовий ринок м’яса» на Kurkul.com, пише agronews.ua.

Як зазначив експерт, стрибок вартості кормів призводить до стрімкого зменшення поголів’я та значного зростання ціни на м’ясо.

«На мій погляд, стрімке зменшення поголів’я почнеться вже наприкінці травня. Це може тривати до 3-5 місяців, після чого, під кінець 2022 року ці країни побачать космічні ціни на м’ясо», — пояснив Андрій Ярмак.

За його словами, якщо дефіцит зерна і зростання ціни на хліб викликає невдоволення бідного населення, то дороге м’ясо дуже дратує середній клас та багатих людей.

«І якщо й бідні й середній клас невдоволені, то умови для проблем будуть ідеальними. Тому в вересні-жовтні 2022 ми вже зіткнемося з новою хвилею революцій та локальних війн в регіонах, які є традиційними ринками збуту української агропродукції. Війни нікому не приносять користі. Війни в тому регіоні — це стрімке зменшення доходів для всіх, в тому числі й для багатих країн, таких як країни ЄС та США», — пояснив Андрій Ярмак.

Експерт додав, що Україна — це найбільший, з великим відривом, експортер саме протеїнових кормів в усьому регіоні. Інші експортери — всі знаходяться дуже далеко: США, Аргентина, Бразилія. І замінити Україну на цьому ринку неможливо в принципі.

«Зростання світових цін створить попит на українську продукцію. А сировина, тобто корми, враховуючи проблеми з експортом, у нас зараз дешева і буде лишатися дешевою. Відповідно, маємо умови для непоганої маржинальності», — підсумував Андрій Ярмак.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332084.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM