На Сумщині відновив роботу борошномельний завод

23 май, 15:06

У місті Тростянець відновлює роботу переробне підприємство, яке спеціалізується на виготовленні борошна пшеничного вищого і першого ґатунку, житнього, та висівок під торговою маркою «Тростянецьке борошно». Про це повідомляє ОТГ-Інформ Сумщина, пише agronews.ua.

До війни на підприємстві працювало біля сотні співробітників, зараз  забезпечили роботою більше третини команди. Мають сподівання, що скоро залучать всіх до роботи, розповів генеральний директор підприємства Валерій Чумаков.

«Після звільнення міста нашими бійцями, ми побачили болісну картину: розкрадений автопарк, розтрощений адмін корпус, відсутність комп’ютерної техніки, та зникла готова продукція на суму близько 2 млн грн. Але то все матеріальне, ми надолужимо. Справжньою втратою для нас стала смерть нашого електрика Савченко Миколи Івановича. Нелюди його катували, а потім жорстоко вбили. Напередодні війни сім’я прийняла до своєї родини шість дітей із дитячого будинку», — розповідає керівник.

Виробничі потужності дозволяють переробляти 5000 тонн зерна на місяць, проте на даний час вони завантажені на 30-50 %.

«Намагаємося знайти та закріпитися на нових ринках збуту. Наше борошно відповідає європейським стандартам, тому маємо надію на успіх. Окремо хочу подякувати нашим бійцям ЗСУ та ТРО, без них робота підприємства була б неможлива взагалі. Вірю в перемогу України, та сподіваюся, що це станеться якнайшвидше», — говорить Валерій Чумаков.

Власний автопарк підприємства та залізнична колія забезпечували комфортну та швидку доставку продукції до партнерів. Зараз, на жаль, частина доріг та залізничного покриття зруйновані, тому логістичний ланцюг порушено.

Географія збуту продукції ТМ «Тростянецьке Борошно» включає всю Україну, крім тимчасово окупованих територій. Це кондитерське виробництво: печиво, бісквіти, маффіни, рулети, торти, тістечка, еклери, борошно для круасанів, чіабатти, крафтових хлібів, піци, та лаваша. І окремий напрямок — це борошно для всіх видів заморожених напівфабрикатів. Але тут також є складнощі, тому що їх довоєнні партнери повністю постраждали або працюють не на повну потужність. Тому підприємство шукає нові ринки збуту, зокрема за кордоном, і вони є, але знову проблема в логістиці.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332076.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM