Стало відомо, яким буде новий врожай картоплі

20 май, 15:01

Найбільший в Україні виробник картоплі, компанія «Контінентал Фармерз Груп», яка в Тернопільській та Львівській областях вирощує картоплю на площі понад 2.2 тис. га, прогнозує гарний урожай, у тому числі й завдяки сприятливій погоді. Про це повідомляє пресслужба компанії, передає agrotimes.ua, пише agronews.ua.

Зазначається, що «Контінентал» завершив посадку картоплі. Компанія вклалася у заплановані терміни та висадила понад 2,2 тис. га. Площі під культуру цього року переглянули в бік збільшення, зважаючи на її важливість для продовольчої безпеки України.

У компанії вважають цьогорічну картопляну «посівну» сприятливою, бо погодні умови, які її супроводжували, є оптимальними для закладки та отримання майбутнього врожаю.

«Цього року була доволі специфічна весна — рання, прохолодна, з великою кількістю опадів. Завдяки цьому в ґрунті достатньо вологи для закладання бульб. Помірні температурні режими у квітні, накопичена волога працюватимуть у травні на те, щоб картопля гарно зійшла і добре розвивалася. Ми вклалися в агрономічні терміни посадки, тому прогнози щодо врожайності оптимістичні», — зазначив керівник кластера «Картопля» компанії «Контінентал Фармерз Груп» Орест Кравчук.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332065.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM