Стало відомо, як робити заготівлю кормів в умовах війни

18 май, 17:07

Члени НААН підготували рекомендації щодо заготівлі кормів в умовах війни та обмежених ресурсів. Про це повідомляє agroreview.com, пише agronews.ua.

Виробництво прогнозованої кількості кормів в умовах воєнного стану ускладнюється дефіцитом енергетичних та людських ресурсів, а також нестійкими погодними умовами.

Важлива роль у виробництві кормів для сімейних ферм та особистих селянських господарств належить створенню центрів виробництва кормів в об’єднаних територіальних громадах.

Для забезпечення продовольчої безпеки вітчизняні товаровиробники мають виробити: молока — на рівні 8,23 млн т, м’яса великої рогатої худоби — 135 тис. т, м’яса свиней — 600 тис. т, м’яса птиці — 1,62 млн т, яєць — 4,1 млрд.

При раціональній годівлі сільськогосподарських тварин і птиці 1 т кормів має забезпечувати виробництво 1 т молока з відповідними показниками якості, 0,13 т м’яса великої рогатої худоби, 0,3 т м’яса свиней, 0,45 т м’яса птиці та 5,5 тис. яєць.

За таких умов споживання продуктів тваринництва на душу населення в Україні досягатиме: м’яса — 54 кг (р.н. -83 кг), молока — 200 кг (р.н. — 380 кг), яєць — 280 шт. (р.н. — 290 шт.) Тому у 2022 році для виробництва прогнозованих об’ємів тваринницької продукції галузь кормовиробництва повинна забезпечити заготівлю об’ємистих кормів на рівні: 1,7 млн т сіна; 7,6 млн т сінажу та 30,5 млн т силосу.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332040.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM