В Україні прогнозують гарний врожай суниці

21 май, 14:01

Тепла погода та відсутність заморозків на початку травня сприятимуть більшій пропозиції суниці садової. Проте прогнозують проблеми з дешевою сировиною для заморожування, адже значна частка сировини вирощувалася на территорії окупованої Херсонщини. Про це повідомляє «АПК Інформ: овочі та фрукти», пише  agronews.ua.

Експерти проєкту зазначають , що головними споживачами першої української суниці з теплиць тимчасово окупованої Херсонської області стали жителі  такого ж окупованого Криму та південних областей росії.

«Ситуація у сегменті суниці в Україні кардинально почала змінюватись ще з початку поточного тижня, –  уточнюють в «АПК Інформ: овочі та фрукти». – Сонячна тепла погода сприяла дозріванню ягід у тунельних теплицях й на плантаціях, попередньо вкритих агроволокном у Дніпропетровській, Одеській та Миколаївській областях. Вже ближче до завершення звітного періоду пропозиція суниці у всіх регіонах України суттєво зросла. Гарантувати реалізацію усіх наявних обсягів ягоди продавці могли тільки за умов поступового зниження відпускних цін, які за результатами поточного тижня зменшились більше ніж на третину від показників минулого періоду».

За оцінками спеціалістів, у сегменті суниці садової очікувати зміну поточних негативних цінових тенденцій найближчим часом наразі підстав немає.

«Практично по усій території України спостерігається тепла сонячна погода, що тільки сприятиме більш активному дозріванню врожаю ягід у відкритому ґрунті, – аргументують вони. – Ще одним важливим додатковим фактором на підтримку подальшого збільшення пропозиції місцевої суниці на ринку експерти вважають відсутність нічних заморозків, які раніше традиційно фіксувались у перших числах травня – саме під час активного цвітіння суниці садової, що вирощується у відкритому ґрунті».

Експерти прогнозують, що головною проблемою у сегменті суниці в Україні у поточному сезоні є забезпечення переробних підприємств сировиною за помірними цінами, оскільки суттєва частка цих ягід також вирощується у господарствах на території нині окупованої Херсонський області.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/332030.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM