Окупанти планують спалювати пшеницю на полях

09 май, 17:04

Аграрний сектор, який забезпечує значущу частку ВВП України, суттєво постраждав від російських загарбників. Частину техніки викрадено або спалено, деякі поля заміновано, а ферми, елеватори і підприємства зазнали руйнувань, урожай з окупованих територій тоннами вивозять в Крим та в Росію. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

І це ще не все – поки триватиме війна, буде існуватиме небезпека для аграріїв, а отже і для продовольчої безпеки. Утім, українські сільськогосподарські підприємства і фермери не зупиняють роботу і сподіваються забезпечити країну у цей складний час.

Звичайно, частину втрат продовольства можна компенсувати шляхом імпорту, але через порушення логістики це завдання – не з легких. До того ж, криза триває у всьому світі і європейські країни спочатку забезпечуватимуть себе, а потім вже експортуватимуть.

“Ми ж чудово розуміємо, що поки європейські країни не забезпечать свої ринки, то Україна ніякого постачання імпорту не отримає. Відповідно треба сподіватись на імпорт, але не факт, що він буде”, – зазначив Вадим Кричковський, директор компанії “Органік-Д” в коментарі для Aggeek.
“Органік-Д” спеціалізується на вирощуванні овочів борщового набору. Також у власності компанії є свинокомплекс, тому пан Вадим говорить, що цього року сіятиме кукурудзу для забезпечення господарства кормами. Також директор компанії вважає, що наразі українські аграрії мають масово робити акцент на переробці. Так, “Органік-Д” буде сіяти соняшник і вже має домовленості про переробку і виробництво олії.

“На мою думку, аграрії повинні активізуватися починаючи з липня-серпня. Не виключено, що диверсійні російські групи або що будуть палити пшеницю в полях. І це велика проблема. Аграрії повинні зосередити всі зусилля на виробництві борошна, макаронних виробів. Намагатись у цей важкий період зробити все можливе. Підтримати нашу країну. Не залежати від імпорту хоча б продуктів першої необхідності. Ми можемо це зробити”, – говорить Вадим Кричковський.

Компанія пана Вадима також планує займатися виробництвом сушених овочів борщвого набору.

“Сьогодні переробка для аграрія — раціональна бізнес-можливість під час війни. Сьогодні у Вінницьку область переїхало дуже круте підприємство з Дніпропетровщини, яке запропонувало нову технологію холодної сублімації. Нині є великий попит на українські сушені овочі. Відповідно будемо формувати державний резерв для того, щоб можна було зберігати довгий проміжок часу. Даний напрямок плануємо освоїти до осені, коли з’явиться новий врожай”, – говорить директор компанії “Органік-Д”.

“Сьогодні надзвичайно важливо, щоб кожен робив якісно свою роботу. Якщо ми не можемо робити захисні пластини для бронежилетів, то ми можемо годувати”, – вважає Вадим Кричковський.

Інф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/331948.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM