Вчені назвали незамінний для здоров’я фрукт

25 фев, 09:18

Ізраїль – одна з небагатьох країн у світі, де оздоровчі властивості граната вивчаються науково. Широко відомі роботи вчених Техніона в Хайфі, які довели вплив граната на зниження рівня холестерину в крові. Про це повідомляє goldameir.institute, пише agronews.ua.

Однак у цього плоду є й інші властивості – антиканцерогенні та протизапальні. Вчені назвали п’ять причин, через які пити гранатовий сік важливо цілий рік.

Перша – гранат знижує ризик розвитку атеросклерозу. Як показали дослідження, вживання гранатового соку знижує ризик окислення поганого холестерину (LDL) і його осідання на стінках судин. У дослідженні, проведеному в лікарні “Рамбам” і на медичному факультеті Техніона, щодня давали діабетикам 50 мл гранатового соку, що знизило окисленність крові на 50%.

Друга – протиракова активність. Клінічні дослідження підтвердили, що гранатовий сік дає значний ефект в уповільненні розвитку раку простати. Дослідження, результати якого опубліковано в журналі Clinical Cancer Research, показало, що склянка гранатового соку на день значно уповільнює зростання рівня PSA (онкомаркер раку простати) у чоловіків з раком передміхурової залози, причому низький рівень онкомаркера зберігався довше, ніж у тих, хто не вживав сік.

Інші дослідження показали ефективність гранатового соку при раку молочної залози, товстої кишки та легень.

Третя причина – допомога гранатового соку в поліпшенні спортивних результатів. Фрукт багатий нітратами, які допомагають стимулювати кровообіг. У дослідженні, опублікованому в журналі Applied Physics, Nutrition and Metabolism, доведено, що у людей, які отримували екстракт граната приблизно за півгодини до заняття на біговому тренажері, результати були кращими.

Ще одна причина – зниження запалення. Регулярне вживання гранатового соку може значно знизити індекс CRP, відомий як показник запалень. У дослідженні, результати якого опубліковано в журналі Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, було встановлено, що щоденне вживання гранатового соку знижує запальну активність у шлунково-кишковому тракті.

І, нарешті, гранатовий сік допомагає знизити кров’яний тиск. Вчені, які опублікували статтю в журналі Phototherapy Research, підтверджують, що вживання 150 мл гранатового соку щодня протягом 2 тижнів призвело до значного зниження артеріального тиску у більшості учасників дослідження.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/331466.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM