Українці виставили земельних ділянок на 1 млрд грн через аукціони на Prozorro

27 янв, 10:10

Загальна сума стартової вартості земельних ділянок, виставлених на продаж чи оренду у системі Прозорро.Продажі подолала позначку в 1 млрд грн усього за менш ніж чотири місяці від старту земельних аукціонів. Про це повідомив міністр агрополітики Роман Лещенко.

У системі Прозорро. Продажі відбулися 3244 аукціони із загальною площею земельних ділянок у 18 000 га. Вартість виставлених земель на аукціони з оренди – 74 млн грн, на її відчуження – 927 млн грн. 72% усіх аукціонів – землі сільськогосподарського призначення.

ТОП-5 лідерів за стартовою вартістю лотів: Львівська, Київська, Закарпатська, Одеська і Харківська області. У цих регіонах земля є найдорожчою для продажу.

Стартова вартість лотів з оренди землі найвища в Одеській, Хмельницькій, Кіровоградській, Київській і Львівській областях.

У середньому зростання ціни за результатами земельних торгів становить понад 200%, але за с/г землями цей показник досягає 437%, а в деяких регіонах і 1000%, уточнив міністр.

Він додав, що у Прозорро запущено окремий відкритий модуль аналітики з ключовими показниками із земельних аукціонів.

Модуль допомагає самостійно відстежувати та порівнювати за необхідними періодами, у розрізі регіонів і загалом за всією Україною дані щодо виставлених земельних лотів.

"Територіальні громади можуть особисто переконатися, наскільки успішно заробляють додаткові кошти їх колеги від, наприклад, вигідної здачі землі в оренду, і брати з них приклад", – резюмував Лещенко.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/331078.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM