Ціни на живець свиней знизилися

19 янв, 11:01

Протягом другого тижня січня регіональна розбіжність цін на свинину живою масою спричинила послаблення середньоринкової позначки. За підсумками щотижневого моніторингу закупівельних цін на свиней забійних кондицій середній показник поточного тижня на 2,5% нижче ніж попереднього — 48,5 грн/кг живої маси. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.

«Початок другої декади для вітчизняних свиногосподарств у Центрі, на Сході та Півдні був відносно спокійним: товарне поголів’я реалізовували в межах планового коридору 49−50 грн/кг. Так, більшість постачальників живця зберегли ціни на рівні першого тижня року, а епізодичний перегляд цін обмежився коливанням у 0,25−1 грн/кг в межах вказаного цінового діапазону», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що оператори Західної України, навпаки, відчули посилення цінового тиску з боку переробників, що посунуло регіональний діапазон цін в бік пониження ― до 46−47 грн/кг.

«Не дивлячись на регіональну розбіжність ціни ринкової рівноваги, виробники констатують плановий перебіг реалізації у першій половині січня та відсутність надлишків товарних партій. З огляду на це, орієнтиром для більшості операторів залишається ціна поточного тижня», — стверджують в АСУ.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330940.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM