Серце та кишківник будуть задоволені. Все про червонокачанну капусту: користь

19 янв, 09:09

Червонокачанна капуста на смак нагадує свою білокачанну родичку. Однак фіолетовий сорт багатший антиоксидантами, зокрема антоціанами, які пов'язані з користю для здоров'я.

Окрім цього, це овоч, який легко додати у раціон та урізноманітнити ним повсякденні страви.

Поживна цінність
За даними Nutrition data, у 100 г червоноголової (фіолетової) капусти міститься:

калорій: 31;
вуглеводів: 7,4 г;
клітковини: 2,1 г;
цукру: 3,8 г;
жирів: 0,2 г;
білків: 1,4 г;
вітаміну А: 1116 МО – міжнародних одиниць (22% денної норми);
вітаміну С: 57 мг (95% денної норми);
вітаміну К: 38,2 мкг (48% денної норми);
вітаміну В1: 0,1 мг (4% денної норми);
вітаміну В2: 0,1 мг (4% денної норми);
вітаміну В3: 0,4 мг (2% денної норми);
вітаміну В6: 0,2 мг (10% денної норми);
фолієвої кислоти: 18 мкг (5% денної норми);
кальцію: 45 мг (4% денної норми);
заліза: 0,8 мг (4% денної норми);
магнію: 16 мг (4% денної норми);
фосфору: 30 мг (3% денної норми);
калію: 243 мг (7% денної норми);
марганцю: 0,2 мг (12% денної норми).

Окрім цього, червонокачанна капуста містить антоціани – антиоксиданти, які надають їй фіолетовий колір.

Користь споживання

Серед корисних властивостей овочу:

Здоров'я серця. Червонокачанна капуста містить флаваноїди – антоціани. Дослідження за участі жінок показало, що ті, хто регулярно споживав велику кількість продуктів багатих антоціанами, мали на 11-32% менший ризик серцевих нападів, у порівнянні з тими, хто цього не робив. Часте споживання антоціанів може бути пов'язано зі зниженням кров’яного тиску та меншим ризиком серцевих захворювань. Червонокачанна капуста містить понад 36 типів антоціанів.
Покращення роботи кишківника. Існують докази того, що капуста може зменшити запалення в кишківнику та кишковий мукозит – стан, за якого в кишківнику розвиваються ураження, часто як побічний ефект лікування раку. Капуста також є хорошим джерелом клітковини, яка підтримує здоров’я кишківника і допомагає йому легше перетравлювати їжу. Нерозчинна клітковина становить близько 70% клітковини в капусті. Він додає об’єм стільцю і ​​допомагає їжі легше просуватися кишківником, зменшуючи ризик закрепів. Решта 30% – розчинна клітковина, яка забезпечує їжу для корисних бактерій, що живуть у кишківнику.
Джерело вітамінів А та С. Серед корисних властивостей цих вітамінів – позитивний вплив на якість шкіри. Вітамін С бере участь у формуванні колагену. Вітамін А також необхідний для шкіри. Він бере участь у виробленні шкірного сала, який зволожує шкіру тіла та голови.
Також є припущення, що споживання червонокачанної капусти позитивно впливає на здоров'я кісток. Адже вона містить вітаміни С та К, а також запас кальцію, марганцю та цинку.

Наприклад, одна склянка (89 г) сирої фіолетової капусти містить близько 56% норми вітаміну С, який відіграє роль у формуванні кісток і допомагає захистити клітини кісток від пошкодження.

Ризики споживання

Алергія на капусту зустрічається рідко, але вона існує. Типові симптоми харчової алергії: кропив’янку, нудота, запаморочення або набряк язика.

Як додати у раціон

Сиру фіолетову капусту можна додавати у салати. Також її можна приготувати на пару, тушкувати та додавати до супів. Це не менш корисна альтернатива білокачанної капусти.

Альона Низовець

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330938.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM