08 янв, 13:02
Вчені з Бірмінгемського університету провели дослідження щодо впливу какао на роботу мозку. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.
Під час дослідження учасників розділили на дві групи. Першій групі осіб пропонували какао-напій з умістом флавоноїдів (речовини, яка міститься в какао бобах), іншій – плацебо.
Після цього добровольцям запропонували пройти кілька когнітивних тестів різної складності. Зрештою, група людей, які пили какао, показали на 11% кращі результати, ніж група з плацебо.
Тож вчені припустили, що справа у флавоноїдах, які збільшують кількість кисню в організмі людини. А це позитивно впливає на роботу мозку.
Когнітивні здібності поліпшують лише справжні какао-напої, які зроблені з натуральної сировини й містять флавоноїди. А оброблені по кілька разів суміші з какао, цукру й сухого молока, ймовірно, містять набагато меншу кількість необхідних речовин.
Инф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330783.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM