У США почали виробляти природний газ з кукурудзи

04 янв, 14:08

В американському штаті Айова навчились створювати відновлюваний природний газ, яким опалюють будинки та підприємства. Зокрема на заводі Verbio на паливо переробляють кукурудзяні стебла. Про це повідомляє Landlord, пише agronews.ua.

Зазначається, що залишки рослин змішуються з гноєм худоби, внаслідок чого виникає процес зброджування. У результаті виходить газоподібний біометан, еквівалентний природному газу, що міститься у викопному паливі.

Verbio Nevada Biorefinery планує розширити найближчими місяцями виробництво газу. Тоді виробничих потужностей вистачить для обігріву 5000 будинків. Наразі будуються ще 16 додаткових варильних котлів, оскільки компанія починає виробляти етанол на основі кукурудзи.

Кукурудзяний пояс — сільськогосподарський регіон у США, де найпоширенішою культурою, традиційно, є кукурудза. Це клиноподібна смуга, яка, розширюючись зі сходу на захід, перетинає посередині штати Огайо, Індіана та Іллінойс, займає всю Айову і заходить в східні частини штатів Канзас і Небраска, північну частину штату Міссурі і південно-західну частину штату Міннесота. У 1950 році Міністерство сільського господарства США віднесло до кукурудзяного поясу 494 округи в 11 штатах.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330749.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM