На Київщині виготовляють унікальний делікатес

22 дек, 15:09

Рибна ферма OSETR виробляє 1 т чорної ікри за рік. Осетри тут живуть по 15-20 років, їм роблять УЗД та доять. У 2000 році до бізнесмена Максима Мостового звернувся батько. Про це повідомляє Шо Там, пише agronews.ua.

Просив врятувати рибне господарство, на якому працював. Рибгосп поблизу селища Українка на Київщині занепадав. Хоча ще у 80-х господарство вирощувало осетрів.

Разом з партнером Сергієм Мешковим інвестували у рибгосп $30 000. Закупили корми та рибу: стерлядь і осетра.

Осетрові починають давати ікру на 8-10 році життя. Першу ікру на фермі зібрали аж через 10 років після заснування.

Ікру добувають виключно методом доїння. Рибам роблять УЗД, щоб визначити, де самки і чи є ікра.

Самок «доять» та повертають у водойму. Є «старожилки», які живуть на фермі вже по 20 років. Українську чорну ікру тепер купують США та Японія. 100 г чорної ікри OSETR коштує 1700 грн.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330583.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM