Вчені створили унікальне м’ясо для веганів

02 дек, 10:02

Водорость практично без зелених пігментів вдалося виростити у природних умовах.  Як і зелена хлорела, вона містить 40% білка, включає всі дев’ять незамінних амінокислот, а також багато вітамінів і мінералів, особливо заліза та B12. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

«Наш інноваційний метод вирощування дозволяє у тому, щоб уникнути хімічної обробки, яку використовують інші виробники для вилучення хлорофілу з водоростей Chlorella», — пояснив Марсель Огінк, засновник і генеральний директор Duplaco.

Звісно, ніхто не захоче їсти зелені протеїнові батончики, або зелене “м’ясо”. При цьому можливості використання самої хлорели у альтернативному білковому просторі — безмежні.

Продукт, що отримав назву Duplaco Gold, ще не повністю позбавлений смаку та запаху, але в кінцевому результаті вони «зазвичай зникають», оскільки загалом у рецептурі м’яса водорості використовуються лише у невеликі кількості.

«Компанії використовують його з різних причин, — говорить засновник. — Щоб включити в рецептуру чисте джерело B12, чи обмежити неприємні присмаки з інших джерел рослинного білка. Також ми помітили позитивний вплив на гелеутворення та зв’язування, хоча ці функціональні переваги потребують додаткового дослідження».​

Зараз компанія думає над тим, щоб розробити хлорелу повністю без смаку, кольору та запаху.

До речі, щоб позбутися зеленого пігменту, Duplaco вирощує водорості у закритих резервуарах. Це усуває позбавляє рослин доступу до світла, усуває можливість забруднення та забезпечує стабільно високу якість.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330332.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM