В Україні подорожчає хліб

01 дек, 15:01

Ціни на хліб в Україні найближчим часом зростуть. Вартість батонів та інших хлібобулочних виробів виросте на 10-15%. Про це повідомляє unian.ua, пише agronews.ua.

«Можу констатувати, що з січня 2020 року по вересень 2021 року ціни на хліб зросли, і такий ріст складає близько 35%», — розповідає Наталія Петрівська, представниця Асоціації рітейлерів України, під час наради Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку на тему: «Цінова ситуація на ринку борошна та хліба в Україні».

За словами Баграта Ахіджанова, директора Фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики, зростання цін на пальне, мінеральні добрива, запчастини та на інші складові собівартості пшениці призведе до зміни вартості борошна, а врешті й хлібобулочних виробів.

«На вартість збіжжя в Україні впливають також ціни на світовому ринку. Оскільки Україна повністю інтегрована в продовольчі світові ринки, то динаміка цін на внутрішньому ринку буде відповідати динаміці світових біржових цін і ф’ючерсів на зерно», — коментує Денис Кудін, перший заступник міністра економіки.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330321.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM