Гастрономічні подорожі Україною: озвучено ТОП-3 напрямків

25 ноя, 14:05

Кожному регіону нашої країни притаманні особливі страви, тож, буде гарною думкою влаштувати гастрономічну подорож Україною, а ми підкажемо найкращі напрямки. А оренда авто Вінниця чи будь-яке інше велике місто України – приємний бонус, адже у кожному з них ви знайдете філіал компанії NarsCars, пише  agronews.ua.

Орендувати авто у Нарскарс можна в будь-який час доби, для будь-якого випадку (подорож, весілля тощо), компанія співпрацює як з фізичними, так і з юридичними особами. Тож, вирушайте до Вінниці, Одеси, Закарпаття та скуштуйте місцеві страви.

Серед місцевих смачних «родзинок», які варто скуштувати кожному гастротуристу, у першу чергу треба назвати вінницький крендель. Ця випічка має оригінальну форму, готується з кунжутом, соняшниковим насінням, маком та корицею. Крендель – ідеальна пара до кави. Придбати випічку можна у пекарні, яка розташована поруч із залізничним вокзалом.

Подільські манзарі з зеленню та домашнім сиром – ще одна «фішка» Вінниці, вони мають неповторний смак. Готують манзарі за традиційним рецептом у ресторані «Нова провінція».

Неповторна одеська кухня
Одеська кухня – неповторна та різноманітна, автентичні страви з’явилися при з’єднанні єврейської, української, румунської, болгарської та інших культур.

У Одесі багато рибних ресторанів, де подають найкращі дари моря: бички, кабалу, ставриду, мідії, креветки. Страви різноманітні – це фарширована риба, форшмак, рибні биточки, риба у кисло-солодкому соусі, мідії у білому соусі тощо. Дуже цікава страва «шкара» — мойву або іншу дрібну жирну рибу викладають шарами та тушкують зі спеціями, цибулею та чайною заваркою. Цю страву неодмінно треба спробувати під час подорожі Одесою.

Закарпаття: найсмачніші місця
Якщо ви ніколи не були у дегустаційному залі варення, то неодмінно треба завітати до ферми «Тізеш», яка розташована у селі Ботар (Виноградівський район). Карпатське варення, яке має сленгову назву «леквар», тут роблять виключно з екологічних продуктів, які вирощуються саме на цій фермі. В асортименті ви знайдете чорничний, полуничний, сливовий, кизиловий, яблучний та порічковий леквар. А фірмова страва – це оригінальна ковбаса з варенням.

Якщо вам до вподоби сири, то наступним пунктом гастроподорожі повинна стати «Селиська сироварня» (розташована у Нижньому Селищі), тут можна скуштувати фірмові сири з коров’ячого молока: Хуст, Нарцис Карпат, Сільський.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330231.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM