Наступний врожай озимини може побити антирекорд

23 ноя, 11:05

Трейдерів все більше непокоїть доля майбутнього врожаю, тому вони уважно спостерігають за кількістю опадів в Україні, Росії та США на посівах озимої пшениці, де з вересня спостерігається дефіцит вологи, та за Аргентиною, де сівба іде на тлі нестачі опадів та прогнозів підвищення температури. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

В Україні та в зоні вирощування озимої пшениці в Росії протягом минулого тижня опадів майже не було, а температура опустилася до -5..+10 градусів. Загалом у листопаді кількість опадів була нижчою від норми та складала 5-45 мм, що не сприяло пророщуванню пізніх посівів озимини та покращенню стану рослин. Суха та морозна погода дозволить завершити збирання кукурудзи без втрат по кількості та якості.

В Україні протягом листопада випало 0-15 мм опадів, проте наступного тижня пройдуть дощі, які принесуть 10-30 мм опадів, що дозволить зменшити стан посухи на посівах. Проте дефіцит вологи у метровому шарі ґрунту залишиться, що становитиме загрозу для майбутнього врожаю.

В Росії озиминою засіяно 18,3 млн га у порівнянні з 19,2 млн га торік, але стан посівів кращий, ніж в Україні. Протягом тижня пройдуть дощі, а температура підвищиться до +1..+11 градусів, що покращить стан посівів.

Дощі, що пройшли днями в Аргентині, прискорять сівбу та покращать стан посівів, чому сприятиме також прогнозована на наступний тиждень суха та спекотна погода. За даними Зернової біржі Буенос-Айреса (BAGE), соєю в країні засіяно 28,6% запланованих площ, а кукурудзою 29,2% у порівнянні з торішніми 31,3% та 31,4% відповідно. Пшениця зібрана на 17,6% площ, що незначно поступається торішнім 18,8% на цю ж дату. Останніми тижнями дощі сприяли наливу зерна, тому прогноз врожаю пшениці залишається на рівні 19,8 млн т.

В Бразилії, особливо в центральних регіонах, де переважно вирощують сою, тривають зливи, які сприяють розвитку посівів. Наступного тижня також ітимуть дощі, що збільшує шанси на отримання рекордного врожаю сої у поточному сезоні, а також швидше її дозрівання та поставку на світовий ринок, оскільки сівбу провели раніше, ніж торік. Раннє збирання сої дозволить швидше засіяти кукурудзу другого врожаю та захватити березневі опади.

У США панує суха погода з температурами -5…+10 градусів, яка дозволяє завершити збирання сої та кукурудзи, проте несприятливо впливає на запаси вологи на посівах озимини. Протягом наступного тижня опадів не очікується, що й надалі погіршуватиме стан посівів озимини в районах Рівнин та південно-західних штатах.

В Австралії періодичні дощі покращують стан посівів, але затримують збирання врожаю пшениці та каноли, прогнози виробництва яких знову підвищені майже до рекордного рівня.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330190.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM