В Україні знову подорожчав цукор

05 ноя, 12:03

В Україні станом на 28 жовтня з 73% площ або 164,6 тис га зібрано 7,7 млн т цукрових буряків з врожайністю 47,1 т/га. Показник цукристості складає 16,4%, що на 0,3% нижче, ніж торішні 16,7%. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

Експерти «Науково-практичного центру цукробуряківництва» повідомляють про позитивну динаміку збільшення цукристості в корнеплодах. У порівнянні з попереднім аналізом розрив по цукристості зменшився з 0,7% до 0,3%.

Темпи переробки цукрових буряків також кращі, ніж торік. Станом на 21 жовтня розпочав роботу 31 цукровий завод, які виробили понад 560 тис т цукру, що вдвічі перевищує відповідний торішній показник 280 тис т. Імовірно, у 2021 році підприємства планують переробити максимальну кількість цукрових буряків під час теплого періоду року, щоб знизити витрати на газ та інші види палива.

За даними НАСУ «Укрцукор», у 2021/22 МР вітчизняні цукрові заводи станом на 2 листопада з 5,42 млн т цукрових буряків виробили 740 тис т цукру. Активна переробка та низькі темпи експорту збільшують пропозиції цукру на внутрішньому ринку, що поки не вплинуло на ціни.

Якщо середня ціна на цукор для споживача у вересні 2020 року складала 14,94 грн/кг, то у вересні 2021 року вона виросла до 28,69 грн/кг, – повідомив голова Держстатслужби І. Вернер на робочому засіданні комітету ВР з питань економічного розвитку, яке було присвячене ситуації на ринку цукру.

Там відзначили, що Україна збільшила імпорт цукру, зокрема й тростинного, а основними постачальниками є Бразилія, Польща, Німеччина та Литва.

За даними Мінекономіки, внаслідок несприятливих погодних умов у 2020/21 МР Україна зменшила у порівнянні з попереднім сезоном виробництво цукру на 25% до 1,1 млн т.

У 2021 році в Україні працюють 29 цукрових заводів, а виробництво цукру прогнозується на рівні 1,3 млн т.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330019.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM