Земельні ділянки продаватимуться разом із нерухомістю

04 ноя, 09:05

Власники нерухомого майна тепер автоматично отримуватимуть право володіння на земельну ділянку, на якій розташована їхня будівля. Відповідний закон уже набув чинності, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики.

Законом визначається одночасний перехід права використання ділянки під час купівлі будь-якого нерухомого майна, і навіть об'єкта незавершеного будівництва, окрім багатоквартирних будинків. Для орендованих земель згоди на продаж нерухомості не потрібно, достатньо буде повідомити орендодавця про перехід прав на земельну ділянку.

Додатково регулюється низка питань власності на земельні ділянки під об'єктами нерухомості.

"Якщо новий власник нерухомості не має права на отримання землі у постійне користування, він зобов'язаний подати відповідне клопотання. Якщо купується лише частина нерухомого майна, то новий власник має право використовувати необхідну йому ділянку на підставі домовленості з постійним землекористувачем, право постійного користування разом з тим не припиняється. Не потрібно укладати окремого договору про купівлю-продаж земельної ділянки, достатньо угоди про придбання майна, де будуть обговорені і "земельні" питання", – зазначають у повідомленні.

Відповідно до тексту закону, також врегулювали питання права власності або користування ділянкою у разі набуття прав на об'єкт незавершеного будівництва. Право виникає лише у тому випадку, якщо права на такий об'єкт вже зареєстровано.

Анна Лыса-Кузмич

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330006.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM