Невдовзі буде заборонено одну з найпоширеніших харчових добавок

22 окт, 17:02

З наступного року Європейський Союз заборонить використання однієї з поширених харчових добавок – E171 або діоксиду титану. Про це повідомляє landlord, пише agronews.ua.

Заборона базується на наукових висновках Європейського агентства з безпеки харчових продуктів щодо потенційної небезпеки E171 для організму людини.

Згідно з повідомленням на сайті Єврокомісії, ця речовина не може вважатися безпечною. До того ж, вона містить ризики генотоксичності для організму людини.

Діоксид титану на сьогоднішній день використовується як барвник в багатьох продуктах. Серед них – жувальні гумки, тістечка, супи, бульйони і т.д.

Зазначається, що цей  інгредієнт має  негативні наслідки для здоров’я, включаючи пошкодження кишкової флори та розвиток раку.

Якщо до кінця поточного року не надійде жодних заперечень від Ради ЄС або від Європейського Парламенту, пропозиція Єврокомісії набуде сили з початку 2022 року. З цього моменту розпочнеться відлік перехідного періоду у 6 місяців, після завершення якого застосування харчової добавки E171 буде заборонено для використання в продуктах харчування на території Євросоюзу.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329827.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM