Виробництво молочки в Україні на межі зникнення

21 окт, 09:05

У першій половині жовтня сировинний ринок України активно ріс у вартості через сезонне зниження пропозиції і глобальне подорожчання біржових молочних товарів. Про це повідомляє іnfagro.com, пише agronews.ua.

При цьому ситуація для переробників продовжує погіршуватися, адже разом із сировиною ростуть витрати на енергоносії, а підняття цін на готову продукцію впирається в попит і небажання мереж піднімати ціни на полиці. У поточній ситуації подальше подорожчання сировини загрожує банкрутствами.

Динаміка закупівельних цін сирого молока в Україні наступна: за останній місяць зростання становить приблизно 0,5 грн/кг, за останні два місяці – близько 1 грн/кг, за останній рік –  близько 2 грн/кг.

Середній рівень вартості молока українських сільгосппідприємств вже відповідає цінам Західної Європи і Росії – 0,38 євро/кг в жовтні (в базі 3,8% жир і 3,2% білок, без ПДВ).

Рівні цін сировини сільгосппідприємств в середині жовтня складають 11,90-13,55 грн/кг зі ставкою 20% ПДВ (9,9-11,3 без урахування ПДВ).

Вартість молока, виробленого в господарствах населення в Україні в залежності від регіону знаходиться в діапазоні 6,7-9,0 грн/кг без ПДВ. В середньому рівень ціни 7,8 грн/кг.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329788.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM