20 окт, 11:09
Гранат – один з фруктів, який гармонійно поєднується як з соленими, так і солодкими стравами. Ба більше, це основа для напоїв: соку, глінтвейну та навіть вина. Окрім насиченого та дещо терпкого смаку, гранат містить вітаміни, антиоксиданти та мінерали.
Поживна цінність
За даними Nutrition Data, у 100 г гранату міститься:
калорій: 83;
вуглеводів: 18,7 г;
клітковини: 4 г;
цукру: 13,7 г;
жирів: 1,2 г;
білків: 1,7 г;
вітаміну С: 10,2 мг (17% денної норми);
вітаміну К: 16,4 мкг (21% денної норми);
фолієвої кислоти: 38 мкг (10% денної норми);
магнію: 12 мг (3% денної норми);
фосфору: 36 мг (4% денної норми);
калію: 236 мг (7% денної норми);
міді: 0,2 мг (8% денної норми);
марганцю: 0,1 мг (6% денної норми).
Гранат містить дві унікальні речовини, які відповідають за користь фрукту для здоров’я:
Пунікалагіни. Антиоксиданти, які містяться в гранатовому соку та шкірці. Так дослідження показали, що гранатовий сік утричі перевищує антиоксидантну активність червоного вина та зеленого чаю.
Пунікова кислота міститься в олії граната.
Користь споживання
Поживна цінність гранату вказує на корисні властивості фрукту, а саме:
Протизапальний ефект. Хронічне запалення є одним з провідних драйверів багатьох серйозних захворювань: хвороби серця, раку, діабет 2 типу, хворобу Альцгеймера і ожиріння. Гранати мають потужні протизапальні властивості, завдяки вмісту антиоксидантів пунікалагінів. 12-тижневе дослідження за участі людей з діабетом показало, що 250 мл гранатового соку на день знижує маркери запалення CRP та інтерлейкін-6 на 32% та 30%.
Зниження кров'яного тиску. В одному дослідженні люди з гіпертонією мали значне зниження артеріального тиску після споживання 150 мл гранатового соку щодня протягом двох тижнів.
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329769.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM