Стало відомо, як зміняться ціни на картоплю

23 окт, 12:07

Українські аграрії розповіли про загибель частини врожаю картоплі в південних і центральних областях. Однак дефіциту картоплі, швидше за все, вдасться уникнути. Про це повідомляє biz.today, пише agronews.ua.

Директор компанії “Агріко Україна” Микола Гордійчук розповів, що рясні опади завдали істотної шкоди врожаям картоплі в південних областях країни. У центральному регіоні причиною зниження врожайності коренеплодів стала літня посуха. Набагато краще йдуть справи у фермерів Західної України.

“Урожай в цих регіонах (південному і центральному. – прим.ред) компенсується достатнім урожаєм в Західній Україні, де фермери збирають до 50 т / га. Думаю, що в цьому році будемо з картоплею”, – прогнозує Микола Гордійчук.

Ще один природний фактор, який завадив збору рясних врожаїв картоплі в Україні, це період дощів у вересні поточного року. Аграрії були змушені більш ніж на тиждень зупинити збиральну кампанію. Далі все буде залежати від погоди.

«Зараз все активно намагаються якомога швидше викопати картоплю і покласти його в сховища. Якщо погода дозволить і буде ще 10-15 сонячних днів – будемо з картоплею. Якщо підуть затяжні дощі або настануть ранні заморозки, може бути таке, що буде і дефіцит картоплі”, – розповів експерт.

Варто відзначити, що багато країн, які традиційно займаються вирощуванням картоплі, збирають дуже низькі врожаї. Дефіцит картоплі вже спостерігається в Білорусі, а також в Нідерландах. У цих країнах вартість овоча вже збільшилася вдвічі в порівнянні з минулим роком.

Україні, завдяки високим врожаям картоплі в західному регіоні, вдалося знизити обсяги імпорту, тому ціни на внутрішньому ринку залишаються стабільними і порівняно не високими. Однак, варто зазначити, що ціни на продукти харчування в Україні залежать і від ситуації на зовнішньому ринку, що може призвести до збільшення вартості картоплі.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329758.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM