Мінагрополітики пропонує втричі зменшити вартість води для зрошення

12 окт, 15:04

Мінагрополітики пропонує зменшити вартість складової електроенергії у тарифі на воду для потреб аграріїв під зрошення.  Для цього Мінагрополітики пропонує внести зміни в діючу систему тарифів на електроенергію для промисловості та вартість послуг з розподілу електричної енергії. Про це повідомляє Kurkul.com, пише  agronews.ua.

Класи напруги для споживачів електричної енергії:

I клас — ступінь напруги 27,5 кВ та більше. Приєднані безпосередньо до електростанцій. У категорію потрапляють промислові підприємства зі споживанням 150 млн кВт.год/місяць;

II клас — ступінь напруги менш як 27,5 кВ.

Мінагрополітики пропонує два шляхи переведення інфраструктури зрошення на I клас напруги

✅ 1.Технічна модернізація ліній електропередач (ЛЕП), які йдуть до насосних станцій та іншого обладнання, для підняття ступеня напруги в них до рівня не менше 27,5 кВ.

Практично не можливо здійснити, оскільки охоронні зони більш потужніших ЛЕП є більшими за поточні, а можливості надання додаткових земельних ділянок для їх розширення, як правило, немає.

✅ 2. Прийняття рішення НКРЕ щодо віднесення водогосподарських організацій до I клас споживачів, як це зроблено щодо промислових підприємств зі споживанням 150 млн кВт. год/місяць, а також щодо споживачів, які безпосередньо приєднані до електростанцій.

«За підрахунками Інституту водних проблем і меліорації НААН, після переходу з II на I клас напруги вартість води для зрошення стане меншою на 30%», — йдеться у повідомленні.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329689.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM