Аудит державного конярства: виявили порушення на 3 мільярди

12 окт, 12:04

Державна аудиторська служба під час ревізії ДП «Конярство України» виявила фінансових порушень та недоліків на суму майже 3 млрд грн, зокрема й таких, що призвели до збитків на суму 225 млн грн.

Про це йдеться у звіті аудиторів про перевірку діяльності Конярства за період 2017−2020 роки, повідомляє Марлін.

Аудитори встановили, що поголів’я коней за вказаний період зменшилось від 1858 до 1692, а підприємство працювало нерентабельно із накопиченням боргових зобов’язань.

Філії Конярства у 1,5−2 рази занижували обсяги сільськогосподарської продукції та ціни на неї, керівники не дотримувались положень контрактів. Разом це призвело до недоотримання Конярством доходів на суму майже 600 млн грн, повідомляється у звіті.

«Контрольними заходами встановлено факти незабезпечення належного зберігання майна, що призвело до його недостач на суму 3,2 млн грн, а через неналежний рівень претензійно-позовної роботи щодо стягнення із контрагентів боргів та недоліки ведення бухгалтерського обліку підприємством втрачено можливість отримати належних йому доходів на суму понад 56 млн грн», — заявляють аудитори.

Зазначаєься, що проблеми на підприємстві виявляють не вперше. У 2018 році аудитори зафіксували втрату підприємством 43 млн грн і вилучення 2 тис. гектарів господарських угідь.

Після останньої перевірки аудитори дійшли висновку, що розвиток конярства сприятиме «вирішенню важливих виробничих, економічних і соціальних питань країни».

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329686.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM