Стало відомо, скільки можна заробити на вирощуванні солодкої кукурудзі

07 окт, 13:04

Вирощування солодкої кукурудзи вигідне навіть якщо йдеться про незначні площі. Тому культура виглядає привабливою для малих та середніх сільгоспвиробників, повідомляє SEEDS. Рентабельність вирощування солодкої кукурудзи цього року складала від 60% до 100%, говорить фермерка Любов Рискулова із Херсонщини, пише agronews.ua.

Любов засіяла культурою ділянку площею 1,5 гектара. Собівартість вирощування одного качана склала близько 1,5 грн, а реалізувати кукурудзу можна було за 2,5 – 3 грн за качан.

Продає кукурудзу фермерка на найбільшому оптовому ринку Херсонщини “Нежданна”, пише AgroTimes. Качани збирають увечері в переддень продажу. Листяні обгортки на кукурудзі не чистять. Качани пакують в сітки по 25 – 30 штук, залежно від розміру кукурудзин.

З оптового ринку закупівельники розповсюджують продукт у різні регіони країни.

Найбільш вигідно вирощувати солодку кукурудзу досить ранніх або пізніх сортів, говорить менеджер з роботи із клієнтами компанії “Сингента” Олександр Ланда. Адже така продукція надходить на ринок не в пікові періоди сезону, тому вартує більше.

“Досить багато фермерів уже зрозуміли, що існує два “грошових” сезони – ранній та пізній. Це дуже актуально, погодні умови дозволяють. Хоча ризиків більше. Починаючи з сівби, бо літня сівба – це мінімум вологи, високі температури серпня, коли відбувається цвітіння. У цьому випадку обов’язково потрібен полив. Як один із варіантів – вирощування сортів, які є дуже стійкими та пластичними, і дадуть не рекордний, але стабільний врожай”, – зазначає Олександр Ланда.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329654.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM