Тарифи на перевезення зерна автотранспортом зростатимуть

18 сен, 14:01

95% учасників ринку автомобільних зерноперевезень з числа опитаних компанією Zernovoz.Ua  вважають, що тарифи на ці перевезення продовжать зростати і під час збиральної кампанії пізніх культур. Така одностайність серед учасників ринку стосовно цього питання фіксується вперше, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Фахівці зазначають, що зростання ставок фрахту автомобілів-зерновозів відбувається з низки причин.  По-перше це товарна інфляція, яка охопила світові ринки і імпульс від якої нарешті дійшов до зернової логістики. Тобто перевізники просто не можуть ігнорувати факт росту вартості палива, запчастин та інших статей витрат операційної діяльності.

По-друге, зріс обсягів валових зборів основних культур. Рекордний збір ранніх зернових, а також прогноз значних обсягів по пізніх культурах актуалізував питання пікових навантажень на зернову логістику в розпал сезону, яка спостерігається в червні-липні і вересні-жовтні, що стимулює ріст тарифів.

Третій фактор – падіння обсягів перевезень зернових залізничним транспортом через зрив підготовки хоперів до нового сезону. Через це відбулося різке зростання частки авто в доставці продукції АПК до портів. В червні поточного року цей показник становив 49%, а в липні – 55%, що є абсолютним максимумом за три останні роки.

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329358.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM