В Україні зростуть ціни на макаронні вироби

15 сен, 11:03

Жителів Великобританії попередили про можливе подорожчання макаронів через проблеми з урожаєм пшениці в основний країні-постачальнику (Канаді) через катастрофічну посуху в 2021 році. Про це повідомляє comments.ua, пише agronews.ua.

Катастрофічний сезон означає, що покупці з Великобританії можуть платити за макарони на 50% більше. У найближчі місяці покупці можуть розраховувати, що будуть платити більше за макарони на тлі нестачі ключового інгредієнта після катастрофічного вегетаційного періоду.

Боротьба за тверду пшеницю підвищила ціну майже на 90% цього літа після посухи та високих температур, що вразили ферми в Канаді, одному з найбільших виробників. В Італії також є проблеми з постачанням, і один експерт із харчової промисловості прогнозує, що пакет спагетті в кінцевому підсумку може коштувати до 50% дорожче.

Висока ціна може спричинити дефіцит макаронних виробів у супермаркетах, сказав Джейсон Булл, директор компанії Eurostar Commodities, яка щороку імпортує понад 10 000 тонн харчових інгредієнтів. Він додав, що масштаби збільшення витрат означають, що їх доведеться передати споживачам.

Він підрахував, що пачка спагетті вагою 500 г може подорожчати на 60 р, або на 50%, до 1,80 фунта стерлінгів. Булл сказав, що подорожчання макаронних виробів може початися наступного місяця, оскільки більш високі витрати вже досягли заводу.

“Ринок повністю вийшов з -під контролю, і в результаті цього приблизно на 90% зросли ціни на сировину, а також зросла вартість вантажів. Ця жахлива ситуація вразила всіх виробників манки та всіх покупців твердої пшениці по всьому світу. Компанії купують за рекордно високими цінами”, — сказав Булл.

Тверда пшениця є ключовим інгредієнтом макаронних виробів, і її подрібнюють у манній крупі для виробництва різноманітних продуктів, включаючи спагетті, пенне та макарони. Mintec, група даних про сировинні товари, заявила, що її дані свідчать про рекордно високі ціни на тверду пшеницю.

Вартість канадської пшениці зросла з 414 доларів США за тонну в кінці червня до 780 доларів США у вересні, що на 88%більше. Ціна італійської пшениці змістилася з 305 євро (480 фунтів стерлінгів) до 480 євро, збільшившись на 57%.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/329347.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM