
12 авг, 16:03
.jpeg)
Для свіжого ринку головне, щоб качан був виповненим до самого кінчика та вкритий гарною листовою обгорткою, вважає Сергій Скороход, директор магазину «Адоніс» у селі Великі Копані Херсонської області. Підприємство, яке він очолює, є дистриб’ютором турецької селекційної компанії MAY Seed, у портфелі якої цукрова кукурудза займає одне з чільних місць. Про це повідомляє журнал «Плантатор», пише agronews.ua.
«Свіжий ринок тоннами не рахує, – пояснив спеціаліст. – Одна рослина солодкої кукурудзи MAY Seed дає в середньому 1,5 шт. товарних качанів. Деяким фермерам вдається отримати два товарні качани з рослини, але для цього треба забезпечити полив, грамотну агротехніку та не переущільнювати посадки, щоб у кожної рослини була достатня площа живлення й достатньо світла для фотосинтезу».
Як правило, на одному гектарі вирощують 40–55 тис. рослин. Висівати гібриди можна конвеєром, на півдні останній термін — 20 липня, в інших регіонах — початок липня.
«Для переробників має значення вихід зерна із качана солодкої кукурудзи. У гібрида Карамелло F1, який дуже люблять переробники, цей показник становить 13,4%», – додав Сергій Скороход.
Инф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/328874.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM