Капіталізація землі буде зростати на 7-10% на рік, — Мінагрополітики

22 июл, 10:06

Капіталізація землі сільгосппризначення буде зростати як мінімум на 7−10% на рік і через 10 років складе сотні мільярдів доларів.

Таку думку висловив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

«Це (інвестиції в земельні ділянки) — зовсім інший інструмент як застави, як капіталу, так і залучення інвестицій. Але в цьому питанні будемо рухатися поетапно, не поспішаючи. Наше основне завдання — переконати український народ, що бути власником землі – це нормально. Тому сьогодні міністр звертається до всіх власників і каже: Не поспішайте продавати ділянки», — зазначив Лещенко.

Як повідомив міністр, Україна реалізує консервативний варіант земельної реформи, що не дозволяє купувати землю юридичним особам та іноземним компаніям, оскільки мільйони гектарів с/г землі в країні перебувають на схемі «договірних конструкцій», які не мають юридичної сили.

Міністр пояснив, що Україна не може дозволити собі реалізацію ліберального варіанту земельної реформи з допуском іноземців і юросіб на ринок землі, позаяк у країні досі не працює повною мірою судова система і існує багато проблем з інфраструктурою.

За словами Лещенка, розвиток ринку землі створить в Україні ринок капіталу, при цьому у громадян країни є достатньо внутрішнього капіталу, щоб купити землю і працювати на ній.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/328597.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM