В Україні очікується висока врожайність гороху

17 июл, 12:02

Внаслідок сприятливих погодних умов в областях в Україні у 2021 р. очікується досить висока врожайність гороху. Про це повідомляють  аналітиків «УкрАгроКонсалт», пише  agronews.ua.

За даними експертів, червень приніс теплу і вологу погоду в південні області України, де вирощується горох. Відзначається, що сівбу було завершено з перевиконанням плану в Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Харківській і Чернігівській областях. Всього станом на 24 червня горохом було засіяно 245,4 тис. га.

Проте фермери не підтримують очікування аналітиків. Запорізькі аграрії повідомляють, що через проливні дощі не зможуть зібрати майже 80% гороху.

Згідно з повідомленням, в більшості регіонів рослини перебувають у фазі «формування бобів», а на крайньому півдні вже відбувається дозрівання, тому старт повномасштабного прибирання вже не за горами.

«Конкуренцію українському гороху у 2021/22 МР на світовому ринку, як зазвичай, складе горох з Росії, який, на відміну від зернових, не обкладається експортним митом, що дозволить російським експортерам пропонувати свій продукт за найпривабливішою для покупця ціною», — додали аналітики.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/328458.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM