23 июн, 10:09
Пекарі відходять від традиційного пшеничного і житнього борошна, а використовують інші його види для більшої маржинальності. Про це повідомляє UBR, пише agronews.ua.
Основною причиною підвищення цін на хліб є значне зростання цін на зернові культури, в тому числі і на пшеницю. За останній рік ціни зросли на 25%. Це не могло не відбитися на ціні борошна, яке також виросла в ціні на 21-23%.
Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин розповіла, що в структурі собівартості борошно складає близько 50%. Цей основний фактор в комбінації з ростом цін на інші складові собівартості і зумовив зростання цін на хліб.
Разом з цим, крім традиційного пшеничного і житнього борошна, пекарі часто стали використовувати і інші його види: гречане, кукурудзяне, спельтове і ін. І тут переслідується подвійна мета: урізноманітнити асортимент і отримати додатковий дохід не за рахунок здешевлення, а за рахунок великої маржинальності.
“Як правило, ці позиції продаються з більшою націнкою, так як орієнтовані на споживача з більшою платоспроможністю і бажанням урізноманітнити свій раціон”, – говорить аналітик УКАБ.
Якщо смакові якості хлібобулочного виробу стали не ті, що раніше, то, швидше за все, рецептура його приготування змінилася, відзначає експерт, а відбулися зміни в якості однієї зі складових.
“Смакові якості готового виробу залежать не тільки від борошна (хоча це основоположний компонент), а й від якості дріжджів, води, масла і т.д. Зміна якості одного з компонентів тягне за собою зміну смаку всього вироби. Також привести до зміни смаку може порушення технологічного процесу “, – зауважила Світлана Литвин.
Инф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/328218.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM